Over ons

Bij de oprichting ontbrak het nog aan muzikale begeleiding, maar het actieve bestuur slaagde erin binnen enkele weken een accordeonist, een gitarist en een toetsenman te contracteren. De komst van een drummer toen het koor een half jaar oud was, maakte de begeleidingsgroep compleet. Het kwartet mocht lang en tot op hoge leeftijd van de muzikanten in ongewijzigde vorm blijven bestaan. Het nieuwe combo, bestaande uit accordeonist Peter Weijters, gitarist Bert Ligtenberg en drummer Wim Brands, ondersteunt de koorzangers op perfecte wijze.

Lag de nadruk in het repertoire in de beginperiode op liedjes over de zee en de zeevaart, waaraan ook de koornaam is ontleend, tegenwoordig worden Nederlandse en  internationale overbekende krakers uit de 50-er, 60-er en 70-er jaren ten gehore gebracht.

Gezelligheid en ongedwongenheid staan bij “De Vaert Erin” hoog in het vaandel, maar ook proberen wij door serieus te repeteren een zo hoog mogelijk niveau te bereiken en te behouden. Door het jaar heen treden wij regelmatig op voor bewoners van verzorgingshuizen, nemen we deel aan concerten van collega-koren en luisteren we plaatselijke evenementen op.

Sinds 2011 organiseert “De Vaert Erin” in de maand maart jaarlijks zijn Lenteconcert. Het koor nodigt daarvoor steeds een gastkoor of muziekgezelschap uit. Al die jaren mochten wij ons Lenteconcert voor een uitverkochte zaal presenteren.

Het coronavirus nam een flinke hap uit het ledental van ons koor maar de lege plaatsen bij de sopranen en alten zijn inmiddels allemaal weer gevuld. De tenoren en bassen kunnen echter nog wel versterking gebruiken. Mannen zijn dus nog steeds van harte welkom.

Belangstellenden kunnen contact opnemen met secretaris Ad Nijssen, tel. 0416 336621 of via e-mail: ad-nijssen@home.nl of loop gerust eens binnen tijdens een repetitieavond in de Gildenbond, Mgr. Völkerstraat 3, Kaatsheuvel op donderdagavond vanaf 19.30 uur. Je bent van harte welkom.

De repetitieavond is op donderdag van 19.30 – 21.45 uur.