Over ons

Gemengd Koor “De Vaert Erin” is opgericht op 16 maart 2006. Bij de oprichting telde het koor 25 leden inclusief dirigente Elly Blok. Het ontbrak nog aan muzikale begeleiding, maar het actieve bestuur slaagde erin binnen enkele weken een accordeonist, een gitarist en een toetsenman te contracteren. De komst van een drummer toen het koor een half jaar oud was, maakte de begeleidingsgroep compleet. Nu, 14 jaar later, zwaait dirigente Elly nog steeds met verve de dirigeerstok. Ook de begeleidingsgroep mocht lang en tot op hoge leeftijd van de muzikanten in ongewijzigde vorm blijven bestaan. Het nieuwe combo, bestaande uit op keyboard Antoinet Netten, op accordeon Peter Weijters, op gitaar Bert Ligtenberg en op drums Wim Brands, ondersteunt de koorzangers op perfecte wijze.

Het aantal zingende leden is steeds circa veertig geweest. Nieuwe leden en dan met name mannen zijn van harte welkom.

Lag de nadruk in het repertoire in de beginperiode op liedjes over de zee en de zeevaart, waaraan ook de koornaam is ontleend,  tegenwoordig worden Nederlandse en  internationale overbekende krakers uit de 50-er en 60-er jaren ten gehore gebracht.

Gezelligheid en ongedwongenheid staan bij “De Vaert Erin” hoog in het vaandel, maar ook proberen de koorleden door serieus te repeteren een zo hoog mogelijk niveau te bereiken en te behouden. Door het jaar heen treden wij regelmatig op voor bewoners van verzorgingshuizen, nemen we deel aan concerten van collega-koren en luisteren we plaatselijke evenementen op.

Vanaf 2011 organiseert “De Vaert Erin” in de maand maart jaarlijks zijn Lenteconcert. Het koor nodigt daarvoor steeds een gastkoor of muziekgezelschap uit. De laatste twee jaar waren dat respectievelijk de koren Arabesk uit Waspik en Phonè uit Sprang Capelle. Net als alle voorgaande concerten werden ook deze twee voor een totaal uitverkochte zaal een daverend succes.

Belangstellenden voor een lidmaatschap van ons koor en voor boekingen kunnen contact opnemen met secretaris Ad Nijssen, tel. 0416 336621;

@: ad-nijssen@home.nl

De repetitieavond is op donderdag van 20.00 – 22.15 uur.