Over ons

Gemengd Koor “De Vaert Erin” is opgericht op 16 maart 2006. Bij de oprichting telde het koor 25 leden inclusief dirigente Elly Blok. Het ontbrak nog aan muzikale begeleiding, maar het actieve bestuur slaagde erin binnen enkele weken een accordeonist, een gitarist en een toetsenman te contracteren. De komst van een drummer toen het koor een half jaar oud was, maakte de begeleidingsgroep compleet. Nu 12 jaar later, zwaait dirigente Elly nog steeds met verve de dirigeerstok. De begeleidingsgroep mocht heel lang in ongewijzigde vorm blijven bestaan. In 2017 echter moest gitarist Tini Voogd om gezondheidsredenen terugtreden. Een groot gemis. Op 14 januari 2018 trof het koor een zware slag toen accordeonist Ties van Wanrooij, de grote muzikale steun en toeverlaat van De Vaert Erin, plotseling overleed. Zijn overlijden laat een grote leemte achter in het combo. De komst van toetsenist Antoinet Netten bood een oplossing voor dit muzikale probleem.

Het ledental is altijd stabiel gebleven. Het verloop was gering en belangstelling van nieuwe leden was er doorlopend. Het resultaat daarvan is dat het actuele aantal zingende leden op 40 staat. De sopranen- en altengroep zijn met 31 vrouwen zodanig in de meerderheid dat er voor de dames een ledenstop geldt. Daarentegen zouden de 9 mannen binnen ons koor maar wat graag enkele nieuwe collega’s verwelkomen.

Lag de nadruk in het repertoire in de beginperiode op liedjes over de zee en de zeevaart, waaraan ook de koornaam is ontleend,  tegenwoordig worden Nederlandse en  internationale overbekende krakers uit de 50-er en 60-er jaren ten gehore gebracht.

Gezelligheid en ongedwongenheid staan bij “De Vaert Erin” hoog in het vaandel, maar ook proberen de koorleden door serieus te repeteren een zo hoog mogelijk niveau te bereiken en te behouden. Door het jaar heen treden wij regelmatig op voor bewoners van verzorgingshuizen, nemen we deel aan concerten van collega-koren en luisteren we plaatselijke evenementen op.

Vanaf 2011 organiseert “De Vaert Erin” in de maand maart jaarlijks zijn Lenteconcert. Het koor nodigt daarvoor steeds een gastkoor of muziekgezelschap uit. De laatste twee jaar waren dat respectievelijk de koren La Jeunesse uit Kaatsheuvel en Arabesk uit Waspik. Net als alle voorgaande concerten werden ook deze twee voor een totaal uitverkochte zaal een daverend succes.

Voor heren die belangstelling voor een lidmaatschap van ons koor hebben de volgende informatie.

De repetitieavond is op donderdag van 20.00 – 22.15 uur.

Contactpersoon is onze secretaris: Ad Nijssen, tel. 0416 336621  @: ad-nijssen@home.nl
Voor boekingen of inlichtingen over optredens kunt u contact opnemen met:
Thoe Weijters, tel. 0416 273639   @: thoeweijters@gmail.com